Nova activitat del grup d’intercanvi juvenil ‘My place on Earth’

Nova activitat del grup d’intercanvi juvenil ‘My place on Earth’

Així de bé ho vam passar diumenge passat 4 d’octubre amb el grup d’intercanvi juvenil La Foia dins del projecte europeu erasmus+, que ha fet la seua primera activitat presencial, realitzant una sessió sobre les xarxes socials mitjançant el documental “El Dilema de les Xarxes”. Amb aquesta iniciativa han pogut conéixer més sobre el seu ús, i s’ha arribat a la següent reflexió:

“El documental ens ha obert els ulls, sempre pensem que ho sabem tot, però ens hem adonat que no és així. Ens fa replantejar-nos on queda la privacitat: no deixem que uns altres miren els nostres mòbils però no dubtem a deixar que les aplicacions ho facen. Darrere de tot el que fem hi ha algú controlant-nos però com que no es veu, no ens ho creiem. Per a les aplicacions som un producte perquè amb nosaltres, ells guanyen molts diners i els interessa que estiguem enganxats a les xarxes el major temps possible. Fa una mica de por veure els mètodes que utilitzen per a manipular-nos i fer-nos més addictes al mòbil. Hem de ser més conscients de les coses que fem i/o deixem de fer perquè ens poden portar conseqüències que ens perjudiquen en les nostres vides.”

En la mateixa sessió, cadascú ha pogut comprovar el temps diari que passa connectat/ada alguna xarxa social i, en la major part, s’han sorprés de veure que és molt més temps del que ells pensaven. El grup continuarà treballant per a controlar aquest ús excessiu i que siga un ús responsable i constructiu.

20201004_19213420201004_17331120201004_171222
Compartir: