Vides compartides: experiència més enllà d’una convivència entre generacions.

Vides compartides:  experiència més enllà d’una convivència entre generacions.

 

“El jove coneix les regles, però el major les excepcions” -Oliver Wendell

Ja han passat cinc anys des que vam decidir ampliar formes d’allotjament per als joves; entre elles, el programa “ Vides compartides” en què un jove decideix compartir casa amb un company especial amb el qual disten unes quantes generacions.

Aquest programa sorgeix com una forma diferent d’allotjament per a joves, però amb un alt contingut social i emocional; oferit per l’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Joventut i l’assessoria d’INFOHABITATGE, i amb la col•laboració de les universitats UMH,CEU-UCH i UNED.

D’una banda, la persona major sent la seguretat de tindre algú a casa i comparteix novament vivències a través del prisma del jove i, per una altra, el jove estudiant compta amb un habitatge i un espai tranquil per a poder desenvolupar els seus estudis i enriquir-se de l’experiència que li pot aportar la persona major.

Experiències del programa:

Paco i Javi

paco-y-javi
“Vides compartides” podria dir que em va canviar. És un d’aquells projectes que cal viure i jo, per sort, hi he tingut l’oportunitat. No és només un projecte d’acollida a estudiants, és una forma de trencar les barreres i els prejuís, tant dels joves cap als nostres majors, com al contrari. Jo he pogut sentir l’afecte d’un home que mai no va posar cap problema a l’hora d’ajudar-me, d’acollir-me i tractar-me com un nét. És per tots els xicotets moments que vaig viure al costat d’un gran home, Paco, que mai oblidaré aquesta experiència. No és un projecte com qualsevol altre, és una experiència especial que recomane a qualsevol que tinga l’oportunitat de realitzar-la. Gràcies “Vides compartides”, gràcies Ester per ser l’artífex d’açò, que m’ha marcat, però sobretot gràcies a tu, Paco”. Javier Soto

 

Paqui i Jorge

paqui-y-jorge
”La meua experiència en el programa ha sigut molt positiva. Hi he aprés a conviure amb una persona no coneguda al principi i que finalment s’ha convertit en un més de la família. Recomane als majors que allunyen els seus dubtes i les seues pors, i que proven l’experiència que, de la mà d’Ester Martínez i la Regidoria de Joventut, brinden tant a joves com a majors“ Paqui Pérez

 

Pilar i Jonathan

pilar-y-jonathan-

Pilar acompanyada per la seua filla i Jonathan per la seua germana el dia del seu aniversari.

“Vaig estar vivint amb Pilar un any i mig aproximadament. En tot aquest temps vaig compartir molts moments amb ella, rialles i plors, aniversari, partides de chinchón, menjars familiars… Sens dubte, ha sigut una experiència que m’ha fet créixer i aprendre molt; però, sobretot, trobar una “iaia” postissa. A hores d’ara, continue usant les seues receptes per a cuinar. Supose que el fet de complir anys el mateix dia ens va fer portar-nos tan bé! “ Jonathan Abel.

Molts han sigut les i els joves i majors que durant aquests cinc anys han decidit optar per aquest programa pels beneficis que els aporta. I a tu, t’agradaria viure aquesta gran experiència?

► Demana cita telefonant al 966658061 o envia un correu electrònic a infovivienda@elx.es i et contem quins passos has de seguir si vols ajudar un jove a viure aquesta experiència , o al contrari, si eres jove i vols experimentar com seria una convivència entre generacions. T’hi esperem!!!!

 

Per Ester Martínez – Tècnic de Infovivenda i Coordinadora Projecte de Convivència Intergeneracional “Vides Compartides”