Elx, un referent per als joves europeus

Elx, un referent per als joves europeus

El servei InfoEuropa de la Regidoria de Joventut de l’Excm. Aj. d’Elx, acull quatre voluntaris procedents de diferents països d´Europa: Romania, Turquia, Itàlia i Hongria, a través del programa “ERASMUS +“ subvencionat per la Unió Europea.
Aquest servei forma part de la base de dades de la Unió Europea amb categoria d’organització d’acolliment, enviament i coordinadora, i enguany ha sigut reconegut per la Comissió Europea com organització referent en l’SVE (servei voluntari europeu).
L’SVE és una experiència d’aprenentatge en l’àmbit de l’educació no formal, en la qual les persones joves voluntàries milloren o adquireixen competències per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional, així com per a la seua integració social.
L’SVE recolza el treball voluntari transnacional de la joventut. El seu objectiu és desenvolupar la solidaritat i promoure la tolerància entre la joventut, fonamentalment per a reforçar la cohesió social en la Unió Europea. Promou la ciutadania activa i la comprensió mútua entre els joves.
Els voluntaris europeus seleccionats col•laboraran enguany en les diferents regidories d’educació i joventut realitzant activitats i enriquint els serveis on participen activament:
– Xarrades en els IES sobre la mobilitat europea.
– Col•laborar en el dia de la SIDA amb la Regidoria de Cooperació
– Col•laborar amb el festival “Elx al Carrer”
– Col•laboren en l’escola infantil Rosa Fernández amb la Regidoria d’Educació
– Col•laboren en el festival Diversia
– Celebració de la setmana europea en els centres escolars

Són 9 els mesos que passaren en el nostre municipi (octubre-juliol).