“ELX, PER UNES FESTES SEGURES”

“ELX, PER UNES FESTES SEGURES”

 Arriben els dies de la diversió, de reunir-se amb amigues i amics, de gaudir de les festes. Són dies en els quals broten molts sentiments que la rutina ha contingut durant l’any, són dies d’explosió d’alegria i emocions. De mascletaes al sol, d’olor a pólvora, petards, eixir a ballar, quedar amb els teus amics i amigues de tota la vida, el Misteri, cantar Aromas ilicitanos, etc.

Però també són dies en els quals es porten a l’extrem i queden més visibles que mai algunes actituds que volguérem desterrar de la nostra ciutat.

Volem des de les regidories d’Igualtat i Joventut, en definitiva tot l’ajuntament, ACTIVAR LA RESPOSTA CIUTADANA de rebuig a la violència sexista i cridar l’atenció sobre la necessitat que els espais festius i la resta de la ciutat en Festes siguen espais segurs, en què l’actitud de respecte d’homes i dones permeten gaudir a les xiques i a les dones de la festa sense violència, sense actituds masclistes, sense risc d’agressions sexistes, siguen de la intensitat que siguen.

Hem impulsat unes festes igualitàries i lliures d’agressions sexistes, llançant una campanya de sensibilització “ELX, PER UNES FESTES SEGURES”, sol·licitem la col·laboració de tota la ciutadania, per a prevenir i millorar l’actuació davant les agressions masclistes.

En què consisteix la campanya?

Aquesta campanya comptarà amb el suport de fullets informatius, cartells, un estand que anomenarem “Espai Segur” un protocol d’actuació entre els cossos de seguretat de la nostra ciutat i la presència d’un equip de persones voluntàries que utilitzant el símil de l’Equip A de la sèrie dels anys 80, donaran Suport i Informació sobre les violències sexistes en festes. Seran persones voluntàries, formades en igualtat, que serviran de suport i informació durant els dies 11, 13 i 14 d’Agost, i portaran un jupetí identificatiu.

T’interessa ser voluntari/voluntària?

Acosta’t a la Regidoria de Joventut, que estem situats en el CC l´Escorxador C/ Curtidors, 23 CP 03201 Elx (Alacant), pots telefonar-nos al 966658060.

Has de ser major d’edat i inscriure’t abans del 7 d’Agost.

Ací tens el vídeo dels nostres voluntaris/voluntàries…